Vi som jobbar på Cosmos

Vi är en väl inarbetad personalgrupp. Vårt gemensamma synsätt och vår filosofi sätter alltid barnen i centrum.

Vid ordinarie pedagogers frånvaro har vi som mål att i den mån det är möjligt kontakta och anlita samma vikarier. Detta för att barnen i möjligaste mån ska träffa vuxna de känner och kan känna trygghet tillsammans med. Nya vikarier är alltid med de äldre barnen och ordinarie pedagoger är alltid med de yngsta. Målet är att alltid vara två pedagoger vid öppning och stängning på förskolan.


Vårt motto på Cosmos är att skapa "a home away from home."

Monique

Det är Monique som är förskolechef på Cosmos och varit med och startat Cosmos 1996.
Monique är förskollärare och montessorilärare för både 0-6 år och 0-3. Monique är också utbildad barnrättsstrateg och har en NLP (Neuro Lingquistik Programming) terapeututbildning med sig. Monique har ett antal extra pedagogikkurser bakom sig på Karlstad Universitet och har gått förskolechefsutbildning som ligger under Rektors utbidlningen på Karlstad Universitet.

Monique har många års erfarenhet inom montessoriverksamhet och jobbat på förskola sedan 1993.
Monique har sitt ursprung i Sydafrika. Hon har ett brinnande intresse för hälsa, kost o motion och är licencerad kostrådgivare. Monique är även författare och givit ut ett flertal böcker om hälsa, kost och barn. På fritiden åker hon gärna ut med båten och njuter av lugnet på sjön...
Monique är gift med Anders och har 3 egna barn, och två bonusbarn, samt ett "extra" barn regelgundet på helger (kontaktfamilj). Familjen har en storpudel som heter Caspian.

Marianne

Marianne har varit med på Cosmos sedan 1997 och är bidträdande förskolechef.
Hon är utbildad montessorilärare och barnskötare. Hon har många års (minst 30) erfarenhet inom såväl Montessoripedagogik som arbete inom traditionell förskoleverksamhet.

Marianne har ett fantastiskt minne, och kommer alltid ihåg små saker som barnen säger och gör. Marianne tränar aktivt och regelbundet på gymet och hon cyklar varenda dag, i alla väder! På sommrarna glider hon runt på sin hotta hoj eller tar en runda på golfbanan. Marianne och hennes man åker husbil under sommarhalvåret och skidor på vintern.
Marianne har två barn, samt två barnbarn.

I december 2018 kommer Marianne att gå i pension...

Annette

Annette är nyast in på Cosmos. Hon är utbildad lärare och Fritidspedagog. Hon har drygt 20 års erfarenhet av att jobba med barn. De senaste åren som lärare i en förskoleklass. Annette är även utbildad genuspedagog och instruktör i Social och emotionell träning. Under 12 år har Annette jobbat som genuspedagog på barn och ungdomsförvaltningen med ansvar för jämställdhet och mångfald inom Karlstads förskolor och skolor.

Annette är uppvuxen i Danmark och pratar flytande Danska. På fritiden älskar hon att träna. Allt från dans och yoga till styrketräning och simning. Annette har en son som är barnskötare och båda är stora fans av FBK ishockey.

Annette börjar sin anställning på Cosmos januari 2019 och kommer vara biträdande förskolechef.

Kicki

Kicki är utbildad barnskötare med många års erfarenehet inom förskolan. Hon är lugn, varm och har båda fötterna på jorden. Kicki började på Cosmos 2014.

Kicki gillar att träna och springer både långt och ofta - hon är STARK! Kicki uppfattas som glad, rolig och spontan med en positiv livssyn.
Kicki bor i Molkom, hon gillar att resa och gå på musikal. Kicki har två vuxna barn och ett barnbarn, som bor i Göteborg.

Ilona

Ilona har varit vikarie på Cosmos sedan 2017 och börjar sin fasta tjänst på Cosmos 2018. Ilona är utbildad lärare med inriktning psykologi och pedagogik. Hon har även jobbat som handledare på ett barnhem i Polen. Ilona påbörjar en montessoritbidlning efter sommaren 2018.

Ilona är själv född och uppvuxen i Polen och bor i Karlstad tillsammans med sin man. Ilona har ett stort intresse för fotografering men gillar också att läsa böcker och renovera gamla möbler.

Sofie

Sofie började på Cosmos som praktikant hösten 2017 och är kvar hos oss. Sofie ska börja plugga till Montessoripedagog efter sommaren 2018 och börjar då sin anställning på förskolan.

Sofie är flytande på engelska och har bott en del utomlands. Sofie har en dotter som börjar förskoleklass hösten 2018. Sofie har en passion för att resa, gillar att träna och sätter värde på stunder med vänner och familj.

Extra personal

Vi har som mål på Cosmos att använda oss av samma vikarier för att barnen ska kunna lära känna pedagogerna på ett bra och tryggt sätt.