Vi som jobbar på Cosmos

Vi är en väl inarbetad personalgrupp. Vårt gemensamma synsätt och vår filosofi sätter alltid barnen i centrum.

Vid ordinarie personals frånvaro har vi som mål att i den mån det är möjligt kontakta och anlita samma vikarier. Detta för att barnen i möjligaste mån ska träffa vuxna de känner och kan känna trygghet tillsammans med. Vikarier är alltid med de äldre barnen och ordinarie pedagoger är alltid med de yngsta. Målet är att alltid vara två pedagoger vid öppning och stängning.


Vårt motto på Cosmos är att skapa "a home away from home."

Monique

Det är Monique som är verksamhetsansvarig och förskolechef.
Monique är förskollärare och montessorilärare för både 0-6 år och 0-3. Monique har en NLP (Neuro Lingquistik Programming) utbildning, och en förskolechefsutbildning samt har ett antal pedagogikkurser bakom sig på Karlstad Universitet. Monique går just nu rektorsprogrammet på Karlstad Universitet.

Monique var med och startade Cosmos 1996 och har många års erfarenhet inom montessoriverksamhet och jobbat inom förskolan sedan 1993.
Monique har sitt ursprung i Sydafrika. Hon är en spontan person som gillar att träna, och är aerobics- och Zumbainstruktör.  Hon har ett brinnande intresse för hälsa, kost o motion och är utbildad kostrådgivare. Monique är även författare och givit ut ett flertal böcker om hälsa, kost och barn. På fritiden åker hon gärna ut med båten och njuter av lugnet på sjön...
Monique har 3 egna barn, och två bonusbarn och familjen har en blandras hund som heter ARAGON.

Marianne

Marianne har varit med på Cosmos sedan 1997 och är bidträdande förskolechef.
Hon är utbildad montessorilärare och barnskötare. Hon har många års (minst 30) erfarenhet inom såväl Montessoripedagogik som arbete inom traditionell förskoleverksamhet.

Marianne har ett fantastiskt minne, och kommer alltid ihåg små saker som barnen säger och gör. Marianne tränar aktivt och regelbundet på gymet och hon cyklar varenda dag, i alla väder! På sommrarna glider hon runt på sin hotta hoj eller tar en runda på golfbanan. Marianne och hennes man åker husbil under sommarhalvåret och skidor på vintern.
Marianne har två barn, samt två barnbarn.

kicki

Kicki är utbildad barnskötare med många års erfarenehet inom förskolan. Hon är lugn, varm och har båda fötterna på jorden. Kicki började på Cosmos 2014.

Kicki gillar att träna och springer både långt och ofta - hon är STARK! Kicki uppfattas som glad, rolig och spontan med en positiv livssyn.
Kicki bor i Molkom, hon gillar att resa och gå på musikal. Kicki har två vuxna barn och ett barnbarn, som bor i Göteborg.

Erin

Erin kommer från Sydafrika och är Montessoripedagog, hon jobbade på en Montessoriförskola i Sydafrika i 4 år innan hon flyttade till Sverige.

Erin pratar mycket engelska med barnen. Erin älskar att jobba med Montessorimaterialet och är en fena på att inspirera barnen. Erin började på Cosmos 2015 som vikarie och fick en tjänst i början på 2016.
Erin är alltid lugn och glad och njuter gärna av en kopp te. Erin bor nära Vänern här i Karlstad. Erin har en bonusdotter.

 

Extra personal

Vi har som mål på Cosmos att använda oss av samma vikarier för att barnen ska kunna lära känna pedagogerna på ett bra och tryggt sätt.

Andrea är en av våra vikarier, hon har själv gått på Cosmos som barn och älskar det bemötande som finns på Cosmos gentemot barnen. Andrea har två hästar och kan det där med ansvarkänsla och bemötande.

Elsa är snart färdig förskollärare och hoppar in lite extra när det behövs och när hon inte har lektioner. Elsa har ibland med sig sin fina hund Kajsa som har en koja på kontoret. Elsa är pigg och glad och har lätt för skratt.

Fanny är från Uppsala och läst ett år på förskollärarlinjen. Hon har precis flyttat till Karlstad och jobbar extra här hos oss. Fanny är ej tjej med båda fötterna på jorden, hon är lugn och pedagogisk i sitt bemötande.