Vi som jobbar på Cosmos

Vi är en väl inarbetad personalgrupp. Vårt gemensamma synsätt och vår filosofi sätter alltid barnen i centrum.

Vid ordinarie pedagogers frånvaro har vi som mål att i den mån det är möjligt kontakta och anlita samma vikarier. Detta för att barnen i möjligaste mån ska träffa vuxna de känner och kan känna trygghet tillsammans med. Nya vikarier är alltid med de äldre barnen och ordinarie pedagoger är alltid med de yngsta. Målet är att alltid vara två pedagoger vid öppning och stängning på förskolan.


Vårt motto på Cosmos är att skapa "a home away from home."

Monique

Det är Monique som är förskolechef på Cosmos och varit med och startat Cosmos 1996.
Monique är förskollärare och montessorilärare för både 0-6 år och 0-3. Monique är också utbildad barnrättsstrateg och har en NLP (Neuro Lingquistik Programming) terapeututbildning med sig. Monique har också gått ett antal extra pedagogikkurser på Karlstad Universitet och har gått förskolechefsutbildning som ligger under Rektorsutbidlningen på Karlstad Universitet.

Monique har många års erfarenhet inom montessoriverksamhet och jobbat på förskola sedan 1993.
Monique har sitt ursprung i Sydafrika. Hon har ett brinnande intresse för hälsa, kost o motion och är licencerad kostrådgivare. Monique är även författare och givit ut ett flertal böcker om hälsa, kost och barn. På fritiden åker hon gärna ut med båten och njuter av lugnet på sjön...
Monique är gift med Anders och har 3 egna barn, och två bonusbarn, samt ett "extra" barn regelgundet på helger (kontaktfamilj). Familjen har en storpudel som heter Caspian.

Annette

Annette är nyast in på Cosmos. Hon är utbildad lärare och Fritidspedagog. Hon har drygt 20 års erfarenhet av att jobba med barn. De senaste åren som lärare i en förskoleklass. Annette är även utbildad genuspedagog och instruktör i Social och emotionell träning. Under 12 år har Annette jobbat som genuspedagog på barn och ungdomsförvaltningen med ansvar för jämställdhet och mångfald inom Karlstads förskolor och skolor.

Annette är uppvuxen i Danmark och pratar flytande Danska. På fritiden älskar hon att träna. Allt från dans och yoga till styrketräning och simning. Annette har en son som är barnskötare och båda är stora fans av FBK ishockey.

Annette börjar sin anställning på Cosmos januari 2019 och kommer vara biträdande förskolechef.

Kicki

Kicki är utbildad barnskötare med många års erfarenehet inom förskolan. Hon är lugn, varm och har båda fötterna på jorden. Kicki började på Cosmos 2014.

Kicki gillar att träna och springer både långt och ofta - hon är STARK! Kicki uppfattas som glad, rolig och spontan med en positiv livssyn.
Kicki bor i Molkom, hon gillar att resa och gå på musikal. Kicki har två vuxna barn och två barnbarn, som bor i Göteborg.

Ilona

Ilona har varit vikarie på Cosmos sedan 2017 och börjar sin fasta tjänst på Cosmos 2018. Ilona är utbildad lärare med inriktning psykologi och pedagogik. Hon har även jobbat som handledare på ett barnhem i Polen. Ilona läser just nu till Montessorilärare.

Ilona är själv född och uppvuxen i Polen och bor i Karlstad tillsammans med sin man. Ilona har ett stort intresse för fotografering men gillar också att läsa böcker och renovera gamla möbler.

Sofie

Sofie började på Cosmos som praktikant hösten 2017 och är kvar hos oss. Sofie läser till Montessoripedagog  och har numer en anställning på förskolan.

Sofie är flytande på engelska och har bott en del utomlands. Sofie har en dotter som börjar förskoleklass hösten 2018. Sofie har en passion för att resa, gillar att träna och sätter värde på stunder med vänner och familj.

Pedagoghund

På Cosmos har vi en storpudel, Caspian. Han har varit med på Cosmos sedan han var 12 veckor gammal, med start januari 2018. Storpudlar är kända som en av de mest barnvänliga hundraserna och är även 'allergihund'.

Caspian är för det mesta på kontoret och de barn som vill får gå in och vara med Caspian en stund på dagen. Ibland går Caspian runt och hälsar på på avdelningen Galaxen (3-6 år). Ibland är Caspian med ute på gården och ibland följer några barn med på hundpromenad. Caspian älskar barnen och är väldig älskad av barnen.

Just nu är Caspian och matte (Monique) under utbildning till pedagoghundsteam vilket innebär att Caspian kommer får en arbetsväst och får vara med och jobba stundvis i barngruppen när utbildningen är klar.
Hunden arbetar tillsammans med sin förare i ett team som kallas för PedagogHundsteam. Det är tillsammans med sin förare som hunden kan hjälpa barn, ungdomar och elever att klara skolan på ett bättre sätt. Hunden tillsammans med hundförare/lärare hjälper barn att fungera som en motivator eller dörröppnare för lärandet och kan hjälpa till för att öka självförtroende, självkänsla och utveckla språk och kommunikation. Den medverkar till att höja motivation och inspirera till utveckling och lärande. En PedagogHundsförare tillsammans med sin hund kan tillsammans med sin hund hjälpa sina elever att nå målen i skolan

Extra personal

Vi har som mål på Cosmos att använda oss av samma vikarier för att barnen ska kunna lära känna pedagogerna på ett bra och tryggt sätt.