Cosmosbarnen

PLUTO 1-3 år

På avdelningen Pluto har vi barn mellan Cosmos 1 till 3 år.

På éntreplan har vi skapat en anpassad miljö för våra yngsta barn, avdelningen Pluto. Eftersom miljön är viktig så är alla möbler anpassade till barnens storlek och höjd. Det finns olika material/leksaker som barnen själva kan välja när lusten infaller, som t.ex pussel, dockvrå, böcker, bilder att para, djur, plockleksaker för motorisk utveckling, speglar, balansbom. Vi har samling varje morgon med t.ex sång, rim och ramsor. Vi jobbar mycket utifrån barns inflytande, lärande och utveckling.
Lunch serveras mellan kl 11 och kl 12 i vårt härliga kök. Efter lunch är det utevistelse - alltid, varje dag, i alla väder.

GALAXEN 3-6 år

På övervåningen vistas de äldre barnen dvs. från 3 år, på avdelningen Galaxen. Miljön är anpassad till denna åldersgrupp och där finns tillgång till många olika material och leksaker.
Det finns allt från bokstäver, lego, pussel, fjärilens livscykel till målarhörna, världsdelarna, division och fossiler. Det är upp till oss pedagoger att se till att varje barns behov och intressen blir bemötta.
Barns inflytande är centralt på förskolan och vi lyssnar in vad barnen säger, visar eller önskar. Vi har även barnråd med barnen för att lyfta fram olika tankar och ideér. Här jobbar vi med demokrati och att lyssna in varandra.