Barnen på Cosmos

Cosmos barnverksamhet är oftast uppdelad i 2 grupper, 1,5 till 3 år och 3 till 6 år.

På éntreplan har vi skapat en anpassad miljö för våra yngsta barn. Eftersom miljön är viktig så är alla möbler anpassade till barnens storlek och höjd. Det finns olika material/leksaker som barnen själva kan välja när lusten infaller, som t.ex pussel, dockvrå, böcker, bilder att para, djur, plockleksaker för motorisk utveckling, speglar, balansbom. Vi har samling varje morgon med t.ex sång, rim och ramsor. Lunch serveras mellan kl 11 och kl 12 i vårt härliga kök. Efter lunch är det utevistelse - alltid, varje dag, i alla väder.

Barngruppen

På övervåningen vistas de äldre barnen dvs. från 3 år. Miljön är anpassad till denna åldersgrupp och där finns tillgång till många olika material och leksaker. Det finns allt från bokstäver, lego, pussel, fjärilens livscykel till målarhörna, världsdelarna, princessklänningar, division och fossiler. Det är upp till oss personal att se till att varje barns behov och intressen blir bemötta.
Barns inflytande är centralt på förskolan och vi lyssnar in vad barnen säger, visar eller önskar. Vi har även BARNRÅD med barnen för att lyfta fram olika tankar och ideér.

Vad vi gör:

Frukost serveras för de som startar tidigt och vi äter frukost 7.30-8.

Samling har vi under förmiddagen på respektive avdelning.

Ibland är två barn med och dukar fram till lunchen i köket. Efter lunch går alla ut - i alla väder.
Ute finns möjlighet till varierande sysselsättningar t.ex bandyklubbor, cyklar, sandlåda, lekbil och vår härliga kompisgunga. Vi har även tillgång till 2 lekparker precis runt knuten.

Under eftermiddagen serveras mellanmål då alla barnen som är kvar äter tillsammans.