Vi tränar i trappan... =)

loading...

Under förra veckan började vi prata om 112 och att man kommer till SOS Alarm om man ringer dit. Barnen vet att man då kan få brandkåren, polisen eller ambulansen till den plats man är på om man skulle behöva det.

Vi har också pratat lite om brand och HUR man upptäcker t ex rök - man kan se och känna lukt osv. Såklart har barnen ställt en massa bra frågor och funderingar som vi har pratat och diskuterat runt och det är så härligt att känna den omsorg de har om varandra! Vi har sagt att det är viktigt att följa med när en vuxen kommer och säger till barnen att "NU måste vi ut!" och barnen börjar genast säga till kompisarna - "LOVA att du inte gömmer dig då!!"... =)

Idag tränade vi att gå nerför den fina brandtrappan vi har på utsidan av huset. Det kan ju faktiskt upplevas som lite läskigt att gå ut när man ser rakt igenom trappan och ner på gården.
Alla klarade detta galant och tyckte att det kändes bra. "Vad modiga ni är!!" blev vår respons. Så duktiga och goa barn!! =)

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln