Utflykt med 5 & 6 åringar: Påskvandring

Detta bildgalleri kräver att du har javascript aktiverat och Flash installerat.

Igår gick vi på utflykt med de äldsta barnen. Till Herrhagskyrkans påskvandring.
Promenadrepet var vår hjälp på ditvägen. Innan vi gick in pratade vi med barnen om att det är viktigt att vi går tillsammans som grupp när vi är inne i kyrkan. Väl innanför dörrarna klädde de av sig och placerade sina skor i rad... De satte sig tillsammans och väntade tills alla var avklädda.
"Fiskarna!! Vi vill titta på fiskarna!!" Ok, då går vi tillsammans. De som tittat klart satte sig i soffan och inväntade att vi fick komma in i kyrksalen. Underbara juveler!!! =)

Påskvandringen var en vandring genom lokalerna där vi fick möta Jesus och hans lärjungar, den sista måltiden, hur en av lärjungarna lurar Jesus (förråder honom), hur han korsfästs och när graven är tom. Under vandringen sjunger vi "Vandra med oss för vägen är lång". Alla går lugnt tillsammans, är aktiva och ställer frågor.
Vandringen avslutas med prat om påsk och påskbrev, påskkärringar och skägg... Vi sjunger "Ägg, ägg, mera ägg. Ät så får du skägg!!"... =)

Innan vi påbörjar hemfärden upptäcker barnen den vita sandlådan under ljusen och ställer frågor om varför de har sand inne!!?? =)
Vi går hem utan promenadrepet och det går strålande!! En härlig förmiddag!!

Kommentera gärna inlägget:

Senaste inlägg

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

Etikettmoln